Bab lan Paragraf

Entuk Newsletter Keramik Mingguan Kita

5 Teknik Tembikar Saben Pamula Kudu Ngerti

Dadi, sampeyan wis njupuk kelas tembikar utawa loro lan kena demam lempung! Iki wektu macem, lan iku gampang kanggo njaluk kepunjulen nalika arep mung ngendi kanggo miwiti. Kabeh anyar banget, lan sampeyan isih durung mutusake pendekatan sing paling disenengi. Apa sampeyan tukang lempar? Tukang gawe tangan? A slip caster? Saben proses kasebut mbutuhake katrampilan dhewe-dhewe, nanging yen sampeyan durung mutusake babagan spesialisasi, aja kuwatir - kita kene kanggo mbantu! Dina iki kita bakal ngrembug 5 teknik sing migunani ing kabeh proses keramik. Kanthi nguwasani katrampilan kasebut, sampeyan bakal duwe dhasar sing kuat kanggo njelajah kabeh aspek nggarap lempung.

Wedging

https://potterycrafters.com/wedging-clay/

Wedging lempung minangka salah sawijining katrampilan pisanan sing kudu sampeyan kuasai nalika miwiti lelungan lempung, lan kepiye sampeyan bakal miwiti meh kabeh proyek keramik. Iku proses kneading lempung, lan wis rampung kanggo malah metu Kelembapan, mbusak kanthong udhara, lan kempal partikel lempung kang supaya luwih malleable. Ana sawetara macem-macem Techniques kasedhiya kanggo sampeyan, lan sampeyan bisa uga sok dong mirsani sing beda budaya lan wilayah duwe pilihan dhewe. Nalika wedging katon kaya tugas sing gampang, ana bakat sing mbutuhake latihan sethithik, mula aja frustasi yen sampeyan rada berjuang, kita kabeh wis ana!

Kita pengin nggawe skill penting iki minangka gampang kanggo sampeyan njupuk munggah, supaya kita wis nyiapake pandhuan langkah-langkah sing gampang iki!

Nggawe Slip

https://ravenhillpottery.com/making-slip/

Lem keramik, slip minangka kunci kanggo nggawe ikatan sing kuat ing antarane bagean keramik. Ing inti, slip mung lempung cair, nanging kanggo nggawe apik mbutuhake wektu luwih akeh tinimbang mung mbuwang lempung ing mangkuk banyu. Kanggo wheel throwers metu ana, sampeyan duwe gampang; sampeyan mung bisa ngumpulake sawetara slurry sampeyan nggawe alami nalika mbuwang lan nyimpen ing wadhah sealable. Nanging aja kuwatir tukang gawe tangan - nalika nggawe slip minangka proses sing kapisah kanggo sampeyan, iku isih gampang! Kita bakal nuntun sampeyan kabeh langkah supaya sampeyan bisa manteb ing ati nyampur slip ing dhewe, lan menehi sawetara tips carane kanggo njaga sumber ajeg.

Skor & Slipping

https://potterymakinginfo.com/magic-water-recipe-for-pottery/

Iki minangka katrampilan penting ing kabeh cara nggawe, nanging untunge, iku gampang banget lan gampang! Kabeh sing dibutuhake yaiku slip sing apik banget sing wis disiapake, bebarengan karo sikat cat, lan alat nyetak. Ana sawetara opsi sing kasedhiya kanggo sing terakhir, kayata iga bergerigi, alat pin, lan sikat nganggo kawat. Lan, yen sampeyan luwih seneng nggarap apa sing sampeyan duwe, sikat untu lan garpu uga bakal nggawe trick!

Scoring lan slipping rampung nalika masang bagean keramik kapisah bebarengan. Slip kasebut minangka lem sampeyan, lan skor (utawa scratching) nambah area lumahing kanggo lem kanggo nyekel. Miwiti kanthi menehi tandha area ing saben bagean ing ngendi sampeyan bakal nggawe gabung. Sabanjure, gunakake alat pemarkahan sampeyan kanggo ngresiki permukaan kanthi teliti, manawa sampeyan cukup jero kanggo nggawe tandha sing katon. Aja kuwatir yen sampeyan metu saka wilayah target, iki bisa gampang dirampungake. Saiki sampeyan bisa nyikat slip menyang salah siji bagean sing dicetak lan pencet rong potong bebarengan. Menehi wong-wong mau goyang-goyang subtle bali lan kasebut kanggo mindhah slip menyang area ngetung lan nggawe ikatan nyenyet, sampeyan kudu aran peserta dadi luwih aman nalika nindakake iki. Priksa manawa kabeh wis diselehake kaya sing dikarepake, banjur lancarake jahitan nganggo driji utawa sikat sing lembab, mbusak tandha skor sing katon utawa keluwihan slip. Mekaten! Sampeyan saiki siyap nggawe formulir sing luwih rumit!

Nggawe Reclaim

http://potsandpaint.blogspot.com/2011/11/
carane-reclaim-lempung.html

Reclaiming lempung minangka skill penting, ora mung amarga bakal ngirit dhuwit, nanging amarga nyuda sampah lan mulane luwih apik kanggo lingkungan. Cukup, reclaim minangka lempung kethokan saka proses nggawe sing wis digawe maneh kanggo digunakake maneh. Reclaiming bisa gampang aran kaya dicokot saka chore, nanging yen sampeyan nyetel sistem efektif, iku bener mbutuhake sethitik pegawe lan papan! Nyiyapake reclaim uga cara sing apik kanggo ngasah katrampilan wedging!

Kanggo pandhuan langkah-langkah sing gampang babagan carane mbalekake potongan lempung, priksa guide pamula iki ing reclaiming!

Pangeringan sing tepat

https://potterycrafters.com/prevent-pottery-clay-from-
retak nalika garing /

Saben potter ing sawetara titik bakal nemu lara ati saka panci retak lan rusak amarga ora sabar utawa pangatusan ora efektif, lan iki amarga pangatusan minangka titik ing proses ing ngendi lempung paling rawan. Nalika garing, akeh isi banyu lempung sampeyan nguap, nyebabake potongan sampeyan nyusut. Yen sawetara wilayah garing luwih cepet tinimbang liyane, uga bakal nyilikake luwih cepet, nyebabake asil sing nguciwani. Untunge, ana akeh strategi sing bisa sampeyan gunakake ing proses pangatusan kanggo nyegah masalah kasebut!

Kita wis nggawe pandhuan praktis iki kanggo mbantu miwiti, lan kanggo menehi tips carane bisa karo tantangan tartamtu. 

Saiki sampeyan wis sinau 5 katrampilan penting iki, sampeyan bisa yakin ing lelungan lempung. Sampeyan duwe dhasar kabisan sing kuat kanggo ndhukung sampeyan nalika nyoba lan muter, lan bakal entuk asil sing luwih konsisten lan positif. Lan, kaya biasane, yen sampeyan duwe tips utawa trik sampeyan dhewe, mesthine kanggo nuduhake ing kita Forum Anggota (utawa nyelinep ing kono kanggo nemokake tips saka potter liyane kanggo mbantu sampeyan pindhah saka amatir menyang pakar)!

Respon

Ing Tren

Artikel Keramik Unggulan

Ketemu karo sing nggawe

Seni Quintin Hubbarth

Tembikar Industri: Potongan unik iki minangka karya ajaib. Kaya-kaya potongan-potongan wis ngupas sandhangane lan mbukak tutupe

Dadi Potter Better

Mbukak kunci Potensi Tembikar Sampeyan kanthi Akses Tanpa Batas menyang Bengkel Keramik Online Dina iki!

Ketik jeneng pangguna lan sandhi kanggo mlebu menyang akun