Bab lan Paragraf

Entuk Newsletter Keramik Mingguan Kita

9 Karesidenan Keramik ing Australia & Selandia Baru Sampeyan Kudu Nglamar

Sugeng rawuh ing bagean loro saka eksplorasi global residensi artis kanggo seniman keramik! Ing kiriman dina iki, kita bakal pindhah menyang sisih kidul kanggo nuduhake 9 kesempatan ing Australia lan Selandia Baru sing dianggep pantes ditrapake.

Apa padha nawakake fasilitas lempung kelas donya, utawa wektu sepi ing lingkungan unik, kita manawa sampeyan bakal nemokake soko ing dhaftar dina sing bakal nggawe sampeyan bungah. Kaloro negara kasebut duwe budaya keramik sing sugih, mula ora preduli ing endi wae, sampeyan mesthi bakal ketemu sawetara wong sing duwe bakat ing dalan sing bakal mbantu praktik kreatif sampeyan tuwuh. 

https://drivingcreek.nz/activities/workshops/

1. Driving Creek

Diwiwiti dening artis Barry Brickell (Selandia Anyar pisanan full-time potter handcraft), Driving Creek iki dirancang kanggo nuduhake donya Brickwell karo Creatives liyane lan menehi wong suci; kesempatan kanggo duwe wektu lan papan kanggo dadi free, kasempatan kanggo njaluk kanthi nyemplungaken ing project tanpa gangguan saka urip normal. Dina iki, fasilitas kasebut nerusake warisan Barry kanthi nawakake residensi artis sing menehi wektu kanggo para seniman ngembangake pakaryane, nggarap proyek, ide, utawa konsep sing wis ana, lan nyoba lan nyaring ekspresi seni.

Where: Koromandel, Selandia Anyar

Kapan: Variabel

Duration: 4 minggu, kang bisa rampung minangka siji pamblokiran utawa pamisah ing rong bagéan.

Facilities: Gas lan kiln listrik kasedhiya kanggo firings, bebarengan karo kiln kayu, sanadyan nggunakake terakhir iku gumantung ing sembarang larangan geni sing bisa ing Panggonan ing wektu. Dheweke uga duwe ruang studio sing dienggo bareng kanggo warga.

Technical Support: Latihan PPE diwenehake lan dibutuhake kanggo nggunakake kabeh alat listrik, dhukungan kiln diwenehake.

Accommodation: Ya, Driving Creek nyedhiyakake akomodasi dhasar kanthi fasilitas umum, kalebu padusan, jamban, pawon lan umbah-umbah.

biaya: Ora Fee. Kabeh biaya lelungan, panganan, lan materi dadi tanggung jawab sampeyan.

Pangarepan: Driving Creek njaluk sampeyan chip ing kene kanggo njaga semangat koperasi saka tembikar urip. Padha uga njaluk sampeyan ninggalake Piece wakil apik saka karya konco ing mburi

Karesidenan kanggo nambah koleksi Driving Creek kang, kang kalebu karya saka residents sadurungé saka liwat taun. Artis ing Residence kudu ngrancang karyane kanthi mikir babagan iki. 

Dibukak kanggo Pelamar Internasional: Ya

Keuntungan Unik: Situs tembikar sugih ing sajarah tembikar New Zealand, lan bebarengan karo diselehake ing malang ayu, nawakake uga railway unik lan wisata zipline kanggo nambah sawetara kasenengan Tetep!

https://localista.com.au/listing/au/watson/attractions
/bulkgallery-canberra-potters-society-inc

2. Canberra Potters

Program artis-in-residence Canberra menehi kesempatan kanggo owah-owahan jangka cendhak lingkungan kanggo ngembangaken karya anyar, ngganti arah utawa mung re-invigorate liwat engagement karo masyarakat beda. Tujuane yaiku ningkatake keunggulan lan inovasi ing keramik, ningkatake apresiasi keramik buatan tangan ing komunitas sing luwih akeh, lan nyengkuyung pangembangan profesional para anggotane. Program residensi minangka bagéyan penting saka program sakabèhé, sing nggabungake kegiatan pengajaran, pangembangan profesional, pameran lan eceran. Artis-in-residence diwanti-wanti kanggo sesambungan karo anggota masyarakat lan masyarakat liwat macem-macem aspek saka aktivitas iki.

Where: Canberra, Australian Capital Territory, Australia

Kapan: Babak taun

Duration: Nganti 3 sasi

Facilities: Studio iki dilengkapi karo potter's wheel, meja, troli ware gedhe, jebakan lempung, lemari ing ngisor bangku, rak sing dibangun, slab wedging lan sink karo banyu mili. Ana akses ing lokakarya piwulang kanggo slab rollers lan pugmill ing kiln / glazing ngeculaké. Ana sawetara kiln listrik saka macem-macem kapasitas lan rong kiln gas. Ana uga kiln soda lan kiln gas raku, lan kapasitas kanggo mbangun kiln pit cilik.

Technical Support: Ora dikandhakake

Accommodation: Ya, sampeyan bakal diwenehi akomodasi ing unit omah katering.

biaya: $225 AUD/minggu (~$145 USD)

Pangarepan: Sampeyan kudu menehi presentasi / tayangan slide babagan karya lan latihan ing rapat anggota saben wulan lan nyumbang siji karya kanggo koleksi artis-in-residence masyarakat.

Dibukak kanggo Pelamar Internasional: Ya

Keuntungan Unik: Sampeyan bakal dumunung ing ibukutha Australia, lan bakal melu komunitas keramik sugih.

3. Auckland Studio Potters Artist In Residence

Dumunung ing kutha paling misuwur ing Selandia Baru, Auckland Studio Potters ngundang seniman keramik profesional lan pengrajin saka sak ndonya kanggo nglamar salah siji saka rong posisi residensi. Tujuan utamane yaiku nyedhiyakake wektu lan ruang kreatif kanggo warga kanggo ngembangake proyek utawa badan kerja anyar ing keramik. Dheweke menehi sampeyan kesempatan kanggo nyambungake karo komunitas seniman keramik, potter, anggota lan panyengkuyung seni sing berkembang maju, kanthi nuduhake keahliane lan menehi inspirasi marang wong liya liwat contone. 

Where: Auckland, Selandia Anyar

Kapan: Babak taun

Duration: 4-12 minggu

Facilities: Saben artis diwenehake pod tertutup sing ngemot rak, meja kerja, lan roda listrik. ASP duwe sawetara kiln listrik sing ukurane saka ukuran internal 1.5 kaki kubik nganti 15+ kaki kubik. Biaya kanggo nyewa kiln kisaran saka $22 kanggo $240 NZD (~ $13-143 USD) utawa bagéan saka, gumantung saka ukuran sing dikarepake lan suhu murub. Ana ruang studio gedhe sing dienggo bareng ing ngendi kelas lan lokakarya dianakake

Technical Support: Ora ditemtokake

Accommodation: Ora, sampeyan bakal samesthine kanggo golek dhewe, sanadyan program bakal nyedhiyani sampeyan karo database opsi short-term

biaya: $50 NZD/minggu (~$30 USD). Sampeyan uga bakal tanggung jawab kanggo kabeh lelungan, panganan, materi, tembak, lan biaya pengiriman.

Pangarepan: Sampeyan kudu njaga kabijakan "lawang mbukak" menyang studio kanggo entuk manfaat saka ijol-ijolan bareng lan interaksi sajrone studio mbukak. Sampeyan bisa uga dijaluk nganakake workshop wulangan akhir minggu kaya sing disepakati dening Direktur Pusat lan Komite ASP, nduduhake ing kelas anggota, lan nyumbang potongan keramik menyang ASP kanggo tujuan penggalangan dana utawa kanggo koleksi.

Dibukak kanggo Pelamar Internasional: Ya

Keuntungan Unik: Lokakarya mbayar & kesempatan ngajar kasedhiya, uga nggunakake ruang ritel ing Galeri Box kanggo istilah residensi. Sampeyan uga bakal duwe kesempatan kanggo jaringan karo seniman lan galeri ing New Zealand lan melu karo budaya seni unik ing negara.

4. Blue Studio Residency

Dumunung ing antarane Taman Daerah Mundy sing apik lan Taman Nasional Lesmurdie, Blue Studio ngajak seniman ing macem-macem tahapan karir kanggo melu program residensi. Kesempatan iki ngidini individu istirahat, fokus ing proyek kreatif utawa riset, nalika ngalami lingkungan lan budaya anyar kanggo inspirasi. Fokus utama ora kudu ing output pungkasan, lan ora ana kewajiban kanggo mamerake utawa ngrembug karya kasebut kajaba seniman kepengin nglakoni. Kanggo sing kepengin nggabungake rembugan lan lokakarya menyang residensi, pengaturan kasebut bisa ditindakake.

Where: Perth, Australia Kulon

Kapan: Babak taun

Duration: 1 minggu utawa luwih

Facilities: A studio Keramik kanthi dilengkapi kabeh wheel thrower, tukang tangan, lempung sculptor utawa slip caster perlu; karo telung meja kerja, gerabah wheel, loro kilns diperlokaké dhuwur, extruder, Tabel ndhuwur slab roller, gembong banding, genggeman giffin, macem-macem rak, lan kathah cahya alam.

Technical Support: Ora dikandhakake

Accommodation: Ya wis klebu ragad. Akomodasi kasebut nduweni siji kamar turu kanthi amben ukuran king, jedhing pribadi, ruang tamu cilik, pawon sing fungsional, fasilitas umbah-umbah, plataran, lan kolam renang.

biaya: $400 AUD saben minggu (~ $256 USD), karo 10% diskon kanggo residensi 4 minggu utawa maneh. Ana uga ragad layanan siji-off $60 (~$38 USD) lan jaminan $400 sing bisa dibalekake (~256 USD). Pembayaran jaminan, ragad layanan, lan ragad seminggu kudu dibayar sadurunge residensi diwiwiti, lan minggu tambahan kudu dibayar saben minggu lan paling ora seminggu sadurunge. Pelamar tanggung jawab kanggo kabeh biaya liyane kalebu panganan, transportasi, biaya lelungan, biaya medis, bahan seni, lan biaya tembak yen karya gedhe (miturut ukuran utawa jumlah)

Pangarepan: Ora

Dibukak kanggo Pelamar Internasional: Ya

Keuntungan Unik: Yen sampeyan duwe asu, sampeyan olèh nggawa! Studio kasebut uga duwe afiliasi sing kuat karo ClayMake, pusat pendidikan keramik, lan ana kesempatan kanggo sampeyan melu kursus ClayMake, nganakake lokakarya, diskusi artis, utawa mung jaringan karo seniman lokal lan anggota Claymake.

5. Whitsundays

Dibiayai dening Dana Pembangunan Seni Wilayah Whitsundays, seniman sing dipilih bakal duwe wektu lan dhukungan kanggo latihan. Karesidenan kasebut paling cocog kanggo seniman pertengahan karir utawa mapan, amarga bengkel utawa masterclass bakal nuduhake proses utawa ketrampilan. Artis ora samesthine kanggo nggawe karya rampung.

Where: Whitsundays, Queensland, Australia

Kapan: Oktober/November

Duration: 2-minggu 

Facilities: A gedhe, studio sambungan lan spasi pribadi cilik kasedhiya. Peralatan keramik kasedhiya (ora ana katrangan khusus).

Technical Support: Sampeyan bisa ngakses dhukungan saka seniman lokal

Accommodation: Ya, akomodasi kasebut minangka ruang mandiri kanthi kamar mandi, amben ukuran ratu, ruang istirahat, lan pawon. Kabeh pangan lan linen kasedhiya.

biaya: Gratis. Whitsundays nawakake akomodasi, papan, lan dana kanthi dana kanggo lelungan menyang residensi

Pangarepan: Nawakake masterclass workshop ing mburi Tetep.

Dibukak kanggo Pelamar Internasional: Ya

Keuntungan Unik: Karesidenan nawakake sampeyan kesempatan kanggo melu karo seniman lokal, lan sampeyan bakal entuk pengalaman sing migunani kanggo nyelenggarakake masterclass.

6. Pusat MacMillan Brown kanggo Artis Pasinaon Pasifik ing Residence

Didhukung dening Creative New Zealand, residensi iki ditujokake kanggo seniman Pasifik sing duwe keahlian ing bidang kayata seni rupa, ukiran, tato, musik, tenun, tembikar, nari, desain grafis, lan ekspresi kreatif liyane. Tujuan residensi yaiku kanggo nampilake inovasi seni Pasifik ing universitas lan ing skala nasional, regional, lan internasional. Proposal sing kreatif melu perlindungan lingkungan, respon krisis iklim, lan kelestarian komunitas utamane disaranake, amarga kesempatan iki duwe tujuan kanggo ndhukung praktik sing nguntungake komunitas lan planet.

Program Creative New Zealand/Macmillan Brown Pacific Artist in Residence, sing wis ana wiwit taun 1996, menehi platform kanggo seniman kanggo njelajah arah anyar ing praktik seni. Kajaba iku, program kasebut kanthi aktif ndhukung lan maju pangembangan seni Pribumi Pasifik ing Selandia Baru.

Where: Canterbury, Selandia Anyar

Kapan: Gak di jelasno

Duration: 3 sasi

Facilities: Gak di jelasno

Technical Support: Ora dikandhakake

Accommodation: Ya

biaya: Ora, iki program mbayar.

Pangarepan: Artis bakal diwajibake nampilake karya sing diasilake kanthi cara pameran, pagelaran utawa presentasi seminar sajrone utawa ing pungkasan residensi. Iki minangka pameran sing didanai kanthi lengkap sing bakal kalebu biaya artis lan biaya produksi. Dheweke uga golek seniman sing gelem melu lan nuduhake karya karo siswa lan staf sing kasengsem nalika kasedhiya. Partisipasi ing acara penjangkauan komunitas universitas lan Pasifik uga disaranake, yen ana kesempatan kasebut. Seniman kasebut kudu nglampahi sebagian besar periode residensi ing Universitas Canterbury.

Dibukak kanggo Pelamar Internasional: Mung sing saka negara ing wilayah Pasifik

Keuntungan Unik: Kesempatan unik kanggo seniman Pasifik bisa kerja ing lingkungan akademik kanthi fokus ing praktik.

https://www.sturt.nsw.edu.au/sturt-campus/studios

7. Artis Sturt ing Residence

Inisiatif Artist-in-Residence Sturt mbukak kanggo seniman trampil sing duwe spesialisasi ing keramik, perhiasan/logam, tekstil, lan kayu. Program kasebut nampung papat nganti enem residensi saben taun lan nyengkuyung nggawe karya-karya skala cilik sing dirancang kanthi individu, kanthi kamungkinan nampilake ing Galeri Sturt. Residensi profesional bisa diwenehake marang seniman sing tujuane ngembangake lan ngasilake karya sajrone tetep.

Where: Mittagong, NSW, Australia

Kapan: Babak taun

Duration: 2 sasi kanggo program poto-katuntun

Facilities: Tembikar nduweni rong area piwulang sing beda karo papan ekstra kanggo para seniman sing ngunjungi. Kiln gas lan listrik gedhe lan cilik, kabeh dianyari sajrone limang taun kepungkur, bebarengan karo kiln kayu ruangan bersejarah sing digunakake kanggo tembak musim dingin taunan.

Technical Support: Gak di jelasno

Accommodation: Ya

biaya: Ora, program iki disubsidi

Pangarepan: Mbayar kabeh panggunaan materi

Dibukak kanggo Pelamar Internasional: Ya

Keuntungan Unik: Sturt nawakake seniman kesempatan kanggo mulang lokakarya kanggo generate income, liwat pitulungan promosi lan kesempatan kanggo cahya toko ing Sturt Shop lan / utawa Galeri.

https://wedontneedamap.com.au/contact

8. Karesidenan Pusat Seni Fremantle

Fremantle Arts Center ngupaya kanggo ningkataké sawetara saka sudhut muncul lan mapan seniman kontemporer, karo program residensi sing nawakake seniman saka internasional, nasional, wilayah regional lan remot apartemen ing Fremantle, saliyane studio ing Fremantle Arts Centre. Dheweke nampa usulan saka seniman, grup, lan organisasi individu ing kabeh bentuk seni kanggo penempatan ing Fremantle Arts Center Studio lan program Residensi. 

Where: Fremantle

Kapan: Béda

Duration: Ora dikandhakake

Facilities: Fasilitas keramik lengkap kasedhiya

Technical Support: Ora dikandhakake

Accommodation: Ya, sampeyan ditawani apartemen sing lengkap lan entheng kanthi loteng.

biaya: Ora ana biaya sewa sing ana gandhengane karo Program Karesidenan FAC. Artis tanggung jawab kanggo kabeh biaya sing ana gandhengane karo lelungan, biaya urip lan produksi studio.

Pangarepan: Ora ana sing ditemtokake

Dibukak kanggo Pelamar Internasional: Ya

Keuntungan Unik: Artis bisa nampa dhukungan sumber daya kanggo program umum utawa acara liyane sing ana hubungane karo residensi ing rembugan karo FAC.

https://www.arts.act.gov.au/our-arts-facilities/strathnairn

9. Seni Strathnairn

Program artis-in-residensi Strathnairn Arts kasedhiya kanggo seniman nasional lan internasional. Program residensi ningkatake lingkungan kerja seni ing Strathnairn lan nyengkuyung keterlibatan anggota lan masyarakat sing luwih akeh liwat lokakarya, pameran, demonstrasi, lan aktivitas liyane. 

Where: Holt, ACT Australia

Kapan: Various

Duration: 1-12 wulan

Facilities: Strathnairn Arts historis minangka fasilitas keramik. Ana macem-macem kiln gas, listrik, lan kayu sing ana ing papan kanthi studio keramik lan peralatan sing kasedhiya. Situs kasebut uga kalebu sawetara studio seniman mandiri sing nyebar ing properti kasebut, uga sawetara ruang galeri, kafe, toko, lan ruang seni sing disewakake. 

Technical Support: Ora dikandhakake

Accommodation: Ya, Omah mandhiri kasedhiya kanggo panggunaan jangka pendek - kalebu pawon cilik, kamar turu, jedhing lan ruang tamu. Omah kasebut disambungake menyang studio. Artis bisa njaluk nggunakake panggonan ing proposal.

biaya: Hubungi kanggo rincian

Pangarepan: Program residensi ora duwe pangarep-arep babagan asil. Nanging, yen dikarepake, pameran cilik karya sing digawe sajrone residensi, utawa studio sing mbukak bisa diatur minangka bagian saka jangkauan umum. Pelamar uga dianjurake kanggo menehi saran kesempatan kanggo hosting lokakarya lan kelas, lan melu karo komunitas seniman sing kerja saka Strathnairn.

Dibukak kanggo Pelamar Internasional: Ya

Keuntungan Unik: Dumunung ing njaba Canberra, setelan deso lan kebon Strathnairn duwe sawetara ruangan ruangan kanggo panggunaan seni. Cedhak karo ibukutha uga menehi kesempatan akeh kanggo njelajah pemandangan seni lokal.

Perjalanan kita liwat macem-macem lanskap residensi seniman keramik ing Australia lan Selandia Baru wis mbukak tapestry kesempatan sing janji bakal nambah kreatifitas sampeyan. Kanthi sangang residensi khas sing menehi daya tarik fasilitas lempung kelas donya lan janji momen sepi ing lingkungan sing unik, sampeyan mesthi bakal nemokake program sing cocog karo gaya kerja sampeyan, lan bisa nyurung praktik sampeyan maju.

Lan yen kita wis nggawe penasaran sampeyan babagan residensi lan sampeyan pengin njelajah luwih akeh kesempatan ing saindenging jagad, priksa manawa kita terus berkembang. Direktori Karesidenan, utawa waca Part 1 saka seri iki, "10 Residencies Keramik ing Amerika Utara.” Ing tambahan sabanjure, kita bakal njelajah sawetara kesempatan residensi sing apik banget ing Eropa lan Inggris!

Respon

Ing Tren

Artikel Keramik Unggulan

mug sudut
Keramik Lanjut

Carane Nggawe Mug Angular

Kudu tresna carane lempung malleable. Sampeyan bisa nggawe bunder, nggawe kothak, banjur bunder maneh. Tansah elinga mlengkung sadurunge sampeyan

Kiln Listrik
Keramik Lanjut

Kiln Listrik

Kiln Listrik: Apa kiln listrik? Apa sampeyan kudu tuku kiln listrik? Apa jinis kiln listrik sing ana, lan jinis kiln listrik sing cocog kanggo sampeyan?

Keramik Lanjut

Mbuwang Dhuwur Long - Necked Vase

Vas Porselen Dhuwur sing dibuwang kanthi tangan, kanthi gulu dawa dening Matt Horne Pottery, Februari 2016. Nggunakake Audrey Blackman Porcelain. Ayo kita ngerti apa sing sampeyan pikirake ing komentar!

Dadi Potter Better

Mbukak kunci Potensi Tembikar Sampeyan kanthi Akses Tanpa Batas menyang Bengkel Keramik Online Dina iki!

Ketik jeneng pangguna lan sandhi kanggo mlebu menyang akun